sunnuntai 11. joulukuuta 2016

11 päivän leivontavinkki



Tykkään niin kalajutuista,
tässä yksi sellainen.


6 annosta.
Sulata pakaste-voitaikina huoneenlämmössä 60 min.

1 pkt. (500g) voitaikinaa
250g lohifileetä
250g kylmäsavulohiviipaleita
3 dl risottoriisiä
7 dl vettä
3 munaa
suolaa
valkopippuria jauh.

voiteluun: muna

Levitä voitaikina pöydälle ja leikkaa kahteen palaan.
Kauli taikinapaloja hieman suuremmaksi n. 22x40cm kokoisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
Keitä risottoriisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä.
Keitä munia 7 min. - jäähdytä kylmässä vedessä ja viipaloi.
Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi.

Nosta toinen taikinalevyistä leivinpaperin päälle uunipellille.
Lado taikinakevyn päälle kerroksittain keitettyä riisiä, lohiviipaleita, riisiä,
 kylmäsavulohta ja munaviipaleita.
Jätä pari senttiä reunoilta vapaaksi täytteestä.
Mausta kerrokset suolalla ja valkopippurilla.

Voitele taikinan reunat munalla ja aseta päälle kansitaikina.
Painele haarukalla reunat yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
Voitele piirakka munalla.
Pistele pintaan haarukalla muutamia reikiä.

Paista 200 asteessa 25-30 min., kunnes taikinakuori on kauniin kullankeltainen ja rapea.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti