perjantai 9. joulukuuta 2016

9. perjantaina ruisruutuja






5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
0,5 dl öljyä
1 pussi kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauh. / 2.5 dl vehnäj. + 2,5 dl sämpyläj.
( minä laitoin osaksi spelttijauhoa )

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.
Lisää suola, sokeri ja öljy.
Sekoita kuivahiiva jauhoihin.
Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi
(jää yllättävän löysäksi).
Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
Ripottele taikinan pinnalle reilusti ruisjauhoja ja taputtele tasaiseksi levyksi.
Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa 30-40 min.

Paista 225 asteessa n. 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti