torstai 8. joulukuuta 2016

kahdeksantena vinkkinä


Tuttu ja turvallinen herkku


2 kpl

2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1/2 - 1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

täyte:
2 rkl margariinia / voita
2 rkl sokeria
2 tl kanelia

voiteluun: 1 muna

kuorrutus:
1 dl tomusokeria
3/4-1 rkl vettä

Liota hiiva haaleaan maitoon.
Lisää muna, sokeri, suola, jauhot ja pehmeä margariini.
Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota lämpimässä paikassa.

Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä notkeaksi ja jaa se kahteen osaan.
Kaaviloi palat ohuiksi levyiksi.
Levitä kummallekin levylle täytteeksi ohut kerros margariinia ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 4-5 cm leveiksi paloiksi.
Asettele palat lähekkäin, mutta irti toisistaan, voideltuun irtopohjaiseen vuokaan tai tavalliseen tasapohjaiseen vuokaan - halkaisija n. 24 cm.
Anna pullan kohota peitettynä.

Voitele kohonnut bostonpulla munalla.
Paista  uunin alimmalla tasolla n. 20 min.

Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrutustahna ja koristele jäähtynyt pulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti