keskiviikko 7. joulukuuta 2016

suolainen seiskapäivän vinkki


12-15 palaa

4 dl vettä
25g hiivaa
2 tl suolaa
12 tl sokeria
n. 8dl vehnäjauhoja
1 prk (150g) oliiveilla ja valkosipulilla maustettua salaattijuustoa
3/4 dl paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola,sokeri ja kaksi desiä vehnäjauhoista vatkaten.
Lisää muutama ruokalusikallinen juuston mausteöljyä ja loput jauhot
ja alusta löysäksi taikinaksi.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Valuta taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele paksuhkoksi levyksi jauhojen avulla.
Anna kohota peitettynä 15 min.
Tee sormella kuoppia taikinaan ja painele niihin juustoy, oliivit ja tomaatit.
(Itse en tykkää oliiveista, mutta ne antaa hyvän maun )
Pirskota taikinalevyn päälle loput mausteöljyistä.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min.

Anna jäähtyä ririlällä peittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti