sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Härkistä uuniin


Teki niin pitkästä aikaa mieli makaronilaatikkoa, mutta kun siihen kuuluu laittaa jauhelihaa, niin en ole moneen vuoteen tehnyt enkä syönyt. 
Punaisen lihan syömisen lopetin yli 7 vuotta sitten.
Nyt löysin ohjeen mihin käytetään  Härkistä - se on tehty härkäpavuista. siis täysin kasvipohjainen tuote. Onhan se aluksi erilaisen makuista, mutta kun oppii maustamaan, niin varmaankin tulee yksi suosikeistani. 



Laitoin tuohon löytämäni ( en muista mistä) ohjeen, jos joku kiinnostui.
 Voit muokata sitä omilla mielimausteilla.


Makaronilaatikko Härkiksestä

1 pieni sipuli

1 pkt härkistä
öljyä paistamiseen
2 tl paprikajauhetta
1 tl currya
mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua persiljaa
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl herbamaresuolaa
1,5 dl ruokakermaa tai esim. kaurakermaa
6,5 dl vettä
1 kananmuna (voi jättää poiskin jos tekee vegaanisen version)
1 pss makaronia



Hienonna sipuli ja kuullota sitä pannulla öljyssä. 

Lisää Härkis ja mausteet ja paista vielä hetki. 
Keitä makaronit puolikypsiksi (n. 5 min.) suolavedessä. 
Valuta lävikössä kuiviksi. 
Sekoita härkispaistos ja makaronit ja kumoa ne uunivuokaan. 
Sekoita munamaito ja kaada se makaroniseoksen päälle. 
Paista heti 200°C uunissa ( kiertoilma 175°C ) n. 45 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti