perjantai 17. tammikuuta 2014

Mikä ja missä ?



Paikkakuntana Päijät-Häme, Vääksyn kanavan lähistö.
Oma tontti kivenheiton päässä Vääksyn kanavasta.
Päädyimme kuitenkin etsimään valmista taloa, missä on suurempi tontti.
Pitkän odottelun ja monien asuntoesittelyiden jälkeen saavuimme Urpulaan.

Aikaisemmin olimme antaneet kahdesta talosta jo  "rahapolittisen mielipiteen",  saaden kuitenkin molemmista pakit. Toinen taloista vietiin meiltä varkain - asunnonvälittäjä ei huolinut meitä tarjouskilpailuun mukaan. Oliko "oma lehmä ojassa" vai eikö Helsinkiläisiä huolittu paikkakunnalle - kenties jokin sisäpiirijuttu. No, en mene spekuloimaan enemmän.
Toinen taloista (ekana löytämämme ja kolme kertaa sisällä käyneenä) oli koko tämän kahden vuoden kodin etsinnän ajan vaihtoehtona. Kyseisen talon esittelijä tuli jo meille tutuksi ja kiersimme hänen muissakin  esittelykohteissa. Netistä olin huomannut tällä välittäjällä olevan myynnissä vanha puutalo, mutta tiesin, ettei ukkokulta suostu katsomaankaan vanhoja taloja ( aikoinaan saanut astman hometalosta ).
Piti siis keksiä miten hänet saisi katsomaan taloa.
Eräänä viikonloppuna tutulla esittäjällä oli taas se "eka" talo, sekä pari muuta taloa kierroksessa. Välittäjän kutsuma sain siis ukkokullan katsomaan Urpulaa - ja hän teki talosta  tarjouksen astuttuaan lämpimään ja kodikkaaseen keittiöön. Talolla oli eräs toinenkin kiihkeästi haluava ostaja - onneksi me voitimme kilpailun
.
Ihmeellistä tässä on se, että löydettyämme Urpulan, poistui se "eka" talo myyntilistoilta. Toivottavasti talo löysi hyvät ostajat, jotka pitävät kauan tyhjänä olleesta talosta huolta.


Meidän talo on alunperin 40-luvulta oleva pieni puutalo,
"mummonmökki" niin kuin ukkokulta tokaisi kävellessään pihaan.
Mun mielestä talosta huokuu vaarimaista henkeä.
Ilmeisesti olemme kolmannet tai neljännet asukkaat, meitä edeltävät asuttivat taloa vuodesta 2008.
He tekivät taloon täydellisen rempan.


*   *   *




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti